Stemadvies VOC, op basis slotdebat Cannabis Tribunaal

May 27th, 2010 by admin

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod heeft een stemadvies opgesteld, met een ranking van de meest en minst cannabisvriendelijke politieke partijen. Het stemadvies wordt via duizenden posters door heel Nederland verspreid, in coffeeshops en op openbare aanplakborden.

Meer dan ooit is het van belang dat cannabisliefhebbers gaan stemmen; de toekomst van de coffeeshop en ons liberale cannabisbeleid staat op het spel. Het VOC-stemadvies is gebaseerd op verkiezingsprogramma’s, uitspraken in de Kamer en de media en bij het slotdebat van het Cannabis Tribunaal 2010. Klik hiervoor het uitgebreide stemadvies.

Meest cannabisvriendelijke partijen:

1 GroenLinks
2 SP
3 D66
4 PvdA
5 Partij voor de Dieren

Meest cannabisvijandige partijen:

1. ChristenUnie/SGP (ex aequo)
2. CDA
3. PVV
4. Trots op Nederland
5. VVD

Cannabis-Kieswijzer
Een aantal coffeeshopbonden heeft de koppen bij elkaar gestoken en ontwikkelde de Cannabis-Kieswijzer, een website met informatie over partijstandpunten en stemgedrag van Kamerleden. Klik hierom naar de Cannabis-Kieswijzer te gaan.

Foto © Gonzo media

Foto © Gonzo media

Coffeeshopstaking 9 juni
Coffeeshops zijn al weken bezig met acties om hun klanten naar de stembus te krijgen. Een deel gaat zelfs dicht op 9 juni, in het kader van de landelijke coffeeshopstaking. Ruim 30 shops in o.a. Haarlem, Rotterdam, Alkmaar en Oss doen mee aan de staking, die wordt ondersteund door de VOC en de Vereniging Voor Cannabis Consumenten. Meer informatie: www.coffeeshopstaking.nl.

Poster-actie
De VOC heeft duizenden full color stemadviesposters laten drukken voor verspreiding door Nederland, zowel in coffee- en growshops als op openbare aanplakborden. Centrale boodschap:

Nu of NOOIT!
Stem cannabis UIT de strafwet!
Stop de Hollandse Hennepoorlog!

Gratis posters bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org